Vrouwen

Geen vrouw hetzelfde
Veel vrouwen ervaren in het dagelijks leven problemen rondom menstruatie, seksualiteit of zwangerschap. Specifieke vrouwenkwalen die vaak een relatie hebben met hormonale veranderingen. Al lijken veel klachten op die van een ander, u ervaart ze op uw eigen manier. Daarom wil een klassiek homeopaat niet alleen alles over uw klachten weten, maar vooral: wie bent u? want geen vrouw is hetzelfde.

Met de klassiek homeopaat raakt u in gesprek, over uzelf. Door de vragen en antwoorden krijgt de klassiek homeopaat een beeld van u. op grond van dit totaalbeeld kiest hij/zij dat speciale homeopathische geneesmiddel waardoor u lichamelijk, geestelijk en hormonaal weer in evenwicht kunt komen. De klassiek homeopaat bied u een persoonlijke behandeling, helemaal op u afgestemd.

Hoe het kan gaan
Els heeft een afspraak gemaakt bij de klassiek homeopaat omdat zij de laatste tijd meer last heeft van haar menstruatie. Ook klaagt ze al jaren over vermoeidheid. Het wordt haar allemaal een beetje te veel. Een uitgebreid gesprek volgt.

Els: "Sinds de bevalling van Michiel acht jaar geleden, zit ik niet meer lekker in m'n vel. Mijn cyclus is onregelmatig en voor de menstruatie ben ik erg prikkelbaar. Ik kan dan moeilijk iets verdragen, zeker van m'n man en kinderen. Ik wil liever alleen gelaten worden en heb een hekel aan troost als ik me verdrietig of ellendig voel."

Ze snapt het niet. "Alles is toch eigenlijk goed? Ik heb een lieve man en aardige kinderen!" Ze is boos op zichzelf. Af en toe heeft ze er vreselijk genoeg van. Els vervolgt: "Mijn woede-uitbarstingen zijn grillig en kunnen om niets ontstaan. Toch kan ik ze niet goed inhouden." Haar buien gaan gelijk op met haar vermoeidheid. Bijzonder is dat haar vermoeidheid tijdelijk verdwijnt als ze even lekker bezig kan zijn in de tuin.

Els hoeft het homeopathisch geneesmiddel xxxx maar kort in te nemen. De eerste paar dagen voelt zij zich wat meer in zichzelf gekeerd. Tijdens het volgende gesprek vertelt ze: "Daarna ging het steeds beter. Vooral de menstruatie verloopt veel rustiger. Ik voel het niet meer aankomen. De prikkelbare buien heb ik alleen nog maar die ene dag dat de menstruatie begint en ze zijn niet meer zo heftig. Ik ben voor het eerst sinds jaren weer regelmatig ongesteld. In het algemeen neemt het aantal goede dagen langzaam toe. Ik voel me helderder, opgewekter en heb meer energie.

Na enkele maanden voelt Els zich een ander mens. Els: "de menstruatie gaat prima. Ik kan ook weer genieten, heb weer zin om iets op te pakken en kan wat makkelijker relativeren. Ik voel me eindelijk weer lekker!"

De oorzaak aanpakken
De keuze van het homeopathisch geneesmiddel is heel individueel, gebaseerd op u en uw klacht(en). Dit homeopathische geneesmiddel is in staat de oorzaak van uw klachten aan te pakken. Het stimuleert het hormonale evenwicht en versterkt uw zelfgenezend vermogen zodat de balans zich herstelt tussen lichaam en geest.

Na inname van het homeopathische geneesmiddel neemt de weerstand toe, gaat u en uw lichaam beter functioneren en zullen uw klachten (geleidelijk) verdwijnen. Met een homeopathisch geneesmiddel komt u weer in evenwicht.

Een persoonlijke behandeling
Iedereen reageert op haar eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering kennen, terwijl bij de ander de verbetering heel geleidelijk zal verlopen. Deze verbetering is afhankelijk van de ernst van uw klacht, hoelang de klacht al bestaat en hoe uw conditie is.

Voor uw eerste ontmoeting met een klassiek homeopaat zult u tijd moeten uittrekken. U bent zeker 1 tot 1 ½ uur in gesprek. De klassiek homeopaat neemt de tijd voor u.

Afhankelijk van de ernst van uw klachten en de mate van verbetering kunnen diverse vervolggesprekken en verschillende homeopathische geneesmiddelen noodzakelijk zijn tijdens de behandeling.