Homeopathie & essentiële oliën

9

Heb je last van steeds terugkerende klachten?

Zoals een infectie, hooikoorts of slapeloosheid.

9

Heb je het gevoel dat je lichamelijk en geestelijk uit balans bent?

Je voelt je moe, labiel of simpelweg niet meer de oude.

9

Is pijn altijd aanwezig?

Tijdens je werkdag, ‘s nachts en op ontspannen momenten.

9

Kan de reguliere gezondheidszorg je niet verder helpen?

Geen passende behandeling of medicijn voor jouw klacht.

 

Klassieke Homeopathie

Praktijk Vitalis heeft meer dan 15 jaar ervaring met klassieke homeopathie. Deze natuurlijke geneeswijze behandelt de zieke mens in plaats van de ziekte. Klassieke homeopathie gaat uit van het individu en houdt rekening met de oorzaken van de ziekte, alle symptomen en verschijnselen staan immers met elkaar in verband. Vervolgens wordt een passend homeopathisch geneesmiddel voorgeschreven dat ervoor zorgt dat het herstel van de ziekte op gang komt. 

Het homeopathisch geneesmiddel activeert het zelfherstellend vermogen en stimuleert jouw lichaam zo snel mogelijk in balans te brengen. Klachten worden dus niet onderdrukt, maar verholpen door het immuunsysteem en afweersysteem op een natuurlijke manier te versterken. Hierdoor wordt een snelle, duurzame genezing van chronische klachten mogelijk gemaakt. 

Geregistreerd klassiek homeopaat

Praktijk Vitalis is een geregistreerd klassiek homeopaat wat erkend is door de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals (NWP). Hierdoor worden de kosten, afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed door veruit de meeste zorgverzekeraars. Het eigen risico is niet van toepassing op homeopatische consult.

Je bent altijd vrij om te kiezen voor een klassiek homeopathische behandeling, hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts.

Onderstaand vind je een overzicht van de tarieven van Praktijk Vitalis. Voor alle consulten geldt dat als zij minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd, er geen kosten in rekening worden gebracht.   

Veelgestelde vragen

Welke klachten kunnen homeopathisch behandeld worden?

Homeopathie wordt vaak gezien als voornamelijk geschikt voor chronische situaties, waar de reguliere geneeskunde weinig aan kan veranderen. Het is waar dat homeopathie ook dan veel kan betekenen, maar ook bij acute ziektebeelden (ontstekingen, infecties of migraine) kan heel snel verlichting worden verkregen met behulp van homeopathie. Juist in het beginstadium van een ziekte kan een ernstiger ziektetoestand worden voorkomen en is het proces nog te stoppen of te vertragen.

Homeopathische behandelingen zijn geschikt voor:

PSYCHISCHE PROBLEMEN: Verlegenheid – depressies – rusteloosheid – angsten – trauma’s.

CHRONISCHE ZIEKTEN: ADHD – hoofdpijn en migraine – huidproblemen -slapeloosheid – terugkerende verkoudheden – allergieën – reumatische klachten – astma – menstruatiestoornissen – vermoeidheid – burn-out

ACUTE KLACHTEN: griep – koorts – ongevallen – ontstekingen, pijn – misselijkheid, vermoeidheid en wisselende stemmingen tijdens de zwangerschap.

ZWANGERSCHAP: Tijdens de zwangerschap is een homeopathische behandeling is bevorderlijk voor de gezondheid van de moeder en het nog ongeboren kind.

KINDEREN: Homeopathie bij kinderen is erg gunstig om gevrijwaard te blijven van antibiotica, het plaatsen van buisjes en verwijderen van de amandelen, omdat kinderen een hoge vitaliteit hebben en vaak snel reageren op homeopathie.

Homeopathie kan over het algemeen succesvol worden toegepast zolang de ziekte of de klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn en er dus nog geen onomkeerbare weefselbeschadigingen hebben plaatsgevonden. Zo is een reumatisch ontstekingsproces aan de gewrichten in de regel gunstig te beïnvloeden, maar zijn ernstige misvormingen aan de gewrichten bij chronische reumapatiënten niet of nauwelijks te beïnvloeden.

De mogelijkheden bij onomkeerbare ziekten, zoals kanker, zijn beperkt en des te beperkter naarmate het ziekteproces verder is voortgeschreden. Homeopathie kan dan ingezet worden om pijnklachten te bestrijden of het algemeen welbevinden te vergroten. 

Wat is het verschil tussen reguliere geneeskunde en klassieke homeopathie?

Reguliere geneeskunde wordt ook wel aangeduid met de Griekse term allopathie: tegenovergesteld lijden. Een geneesmiddel die de huisarts voorschrijft, werkt dus tegengesteld aan de klacht. De pijn wordt dus onderdrukt of gekalmeerd, maar niet verholpen.

De klassieke homeopathie biedt juist een geneesmiddel dat gelijksoortig is aan de klachten. De klacht wordt benaderd met een natuurlijk middel wat een gelijkend effect heeft, zodat je interne mechanisme op gang komt en er zelf voor zorgt dat de klacht verdwijnt. In de homeopathie heet dat een beroep doen op de levenskracht van de patiënt, wat het organisme aanzet tot zelfgenezing.

Levenskracht is niet te zien, voelen of meten, maar wel zien we in alles de werking ervan: je hart klopt automatisch, je lichaam blijft zelfstandig op temperatuur, je cellen sterven af en maken nieuwe aan. De levenskracht zorgt ervoor dat het lichaam in stand wordt gehouden en zet ook je afweersysteem in werking. Bij een goede vitaliteit zal het lichaam zonder hulp van buiten virussen en bacteriën en dergelijke wegwerken en groeit een klein wondje vanzelf weer dicht. Als de levenskracht verstoord raakt, ontstaan er klachten. Je kunt dit bijvoorbeeld merken als je een paar nachten niet goed slaapt, dan wordt je vitaliteit minder. De gevolgen hiervan kunnen per persoon verschillen, maar in alle gevallen wordt de drempel voor ziektes verlaagd en wordt vatbaarder voor virussen en bacteriën.

Wat is de duur van een homeopathische behandeling?

Praktijk Vitalis behandelt de zieke mens in plaats van de ziekte. Omdat de behandeling van heel veel factoren afhankelijk, is het lastig om een richtlijn te geven van de duur van een behandeling. Het gebeurt zelden dat iemand na het eerste consult volledig genezen is. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om na een langere periode van chronische ziekte te herstellen.

Je bepaalt altijd zelf hoe lang en hoe vaak je behandeld wilt worden. In de meeste gevallen heeft het lichaam een aantal maanden nodig om volledig te herstellen. Wel zal je relatief snel na het innemen van het passende homeopathisch middel verbetering opmerken.

Hoe ziet de homeopatische behandeling eruit?

Bij een klassiek homeopatische behandeling staat de hele mens centraal. Daarom neemt het eerste consult al gauw anderhalf uur in beslag. Deze tijd is nodig om een complete inventarisatie te maken van de gehele gezondheidstoestand, zowel op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.

Tijdens het consult wordt gevraagd naar de symptomen die direct te maken hebben met jouw klacht, maar ook onderzoekt de homeopaat jouw reactie op ziekte en ongemakken. Dit zegt namelijk veel over de mens achter de klacht en het homeopathisch middel wat hierbij past. Ook persoonlijke kenmerken die niet direct verband houden met de klacht zijn belangrijk. De homeopaat vraagt je daarom naar jouw ziektegeschiedenis, ziektes in de familie, jouw concentratie en geheugen, jouw reactie op warmte of koude, je voedingsvoorkeuren, je hormonale cyclus, slaap, dromen, verlangens en emotionele gebeurtenissen in je leven. 

Aan de hand van deze gegevens wordt een geneesmiddelbeeld samengesteld dat past bij jou als persoon. Je ontvangt meestal een paar korreltjes (homeopathische middel) plus een voorschrift, hoe het in te nemen.

Een vervolgafspraak wordt meestal 4 à 6 weken later ingepland. Dit consult is bedoeld om een inventarisatie te maken van de reactie op het homeopathische middel en om te bepalen of we op de goede weg zitten of dat er wellicht iets aangepast moet worden. Dit duurt meestal een half uur tot een uur.

Hoe werkt een homeopathisch geneesmiddel?

Klassieke homeopathie is een energetische geneeswijze. Dat betekent dat een homeopathisch middel binnenkomt in de energiestromingen in ons lichaam, ook wel het energetische lichaam of de levenskracht genoemd. Hierna dringt het middel via het zelfherstellend vermogen van de mens door tot ons fysieke lichaam.

Beginnende klachten en verstoringen zijn eerder aanwezig in het energetische lichaam dan in het fysieke lichaam. Echter merken de meeste mensen het pas op als de klachten het fysieke lichaam bereiken. Vaak uit zich dit met weinig energie en een lage weerstand. Een passend homeopathisch middel prikkelt je organisme om zelf de balans weer te vinden.

Homeopathische geneesmiddelen worden gepotentieerd: het proces van verdunnen en schudden van een oorspronkelijke stof, tot de fysieke werkzame stof is overgegaan naar een energetisch werkende stof. In principe kan elke stof worden gebruikt als basis voor een homeopathisch geneesmiddel. Het grootste deel van de middelen is bereid uit plantaardig materiaal. Een kleiner deel is afkomstig uit dierlijk materiaal. Daarnaast zijn er ook middelen die hun oorsprong vinden in het mineralenrijk, zoals calcium, zwavel, fosfor en magnesium.

Heb ik een doorverwijzing nodig? Wordt dit verzekerd?

Je bent altijd vrij om te kiezen voor een klassiek homeopathische behandeling, hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts.

Betaling kan contant of via ons pinautomaat voldaan worden.

Praktijk Vitalis is een geregistreerd klassiek homeopaat wat erkend is door de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals (NWP). Hierdoor worden de kosten, afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed door veruit de meeste zorgverzekeraars. Het eigen risico is niet van toepassing op homeopatische consult.

Hoe het kan gaan…

Cliënt Lotte vertelt hoe zij haar homeopathische behandeling bij Praktijk Vitalis heeft beleefd: “Ik zat niet lekker in mijn vel na de bevalling van mijn zoon acht jaar geleden. Mijn cyclus was onregelmatig, ik was erg prikkelbaar en ik kon weinig verdagen”. Dit frustreerde haar enorm: “Alles is toch eigenlijk goed? Ik heb een lieve man en leuke kinderen en toch voel ik me niet gelukkig?!” Lotte kreeg last van woede-uitbarstingen die uit het niets ontstonden en gepaard gingen met veel vermoeidheid. Bijzonder genoeg verdween dit tijdelijk als ze even lekker bezig kon zijn in de tuin.

Na een consult bij Praktijk Vitalis werd haar een passend homeopatische middel voorgeschreven en ging het al snel beter met Lotte. Na enkele maanden herstelde haar cyclus en voelde Lotte zich een compleet ander mens: “Ik kan weer genieten, ik heb weer zin om iets op te pakken en kan makkelijker relativeren. Ik voel me eindelijk weer mijn oude zelf!”

Wilt u op een natuurlijke manier weer vitaal leven?

Maak een afspraak voor een homeopathisch consult bij Praktijk Vitalis via onderstaande knop.

Essentiële oliën als waardevolle aanvulling op klassieke homeopathie

De helende kracht van essentiële oliën

Als aanvullende dienstverlening op de klassieke homeopathie, verleend Praktijk Vitalis ook begeleiding en advies aan voor het gebruik van essentiële oliën bij allerlei dagelijkse ongemakken. Met deze extra dienstverlening helpt Praktijk Vitalis haar cliënten op weg met de toepassing van essentiële oliën van Young Living.

Door meer dan 15 jaar ervaring met klassieke homeopathie, hebben we veel kennis van ziekte en gezondheid. Met deze kennis helpen we onze cliënten graag op weg om de helende kracht van essentiële oliën zelfstandig in te zetten ter ondersteuning en verbetering van de gezondheid. Tijdens een workshop leer je hoe je deze 100% pure oliën kunt toepassen, zodat je zelfstandig zorg kunt dragen voor alledaagse ongemakken zoals stress, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen of een lage weerstand.

“Het gebruiken van essentiële oliën is een toegankelijke manier om zelfstandig zorg te dragen voor alledaagse ongemakken”

Workshop Essentiële Oliën

Als waardevolle aanvulling op klassieke homeopathie, helpt Praktijk Vitalis haar cliënten graag op weg met de krachtige essentiële oliën van Young Living. Deze oliën zijn 100% puur, natuurlijk en breed inzetbaar.

Wil je een vrijblijvende afspraak maken om te onderzoeken of de essentiële oliën of Starter Kit van Young Living bij je passen? Tijdens de afspraak vertelt Jolanda hoe en wanneer je de oliën kunt toepassen, zodat je zelfstandig zorg kunt dragen voor alledaagse problemen.

Young Living Starter Kit

Een natuurlijke EHBO-kit voor alledaagse ongemakken voor het hele gezin. Deze prachtige kit bevat 12 breed inzetbare etherische oliën, een krachtige diffuser, toegang tot online community met educatie, tips en fijne handleidingen en recepten om de oliën met elkaar te mengen.

Eerst wat advies en tips voor het toepassen van de krachtige oliën? Als extra dienstverlening helpt Praktijk Vitalis haar cliënten vrijblijvend op weg met de toepassing van essentiële oliën.

Young Living producten

De essentiële oliën en natuurlijke producten van Young Living zijn 100% puur. Alleen de puurste etherische oliën, geëxtraheerd door stoomdestillatie of koudpersen worden gebruikt. De oliën zijn het resultaat van onderzoek en traditionele wijsheid.

Wil jij ook eens een olie proberen voor een specifiek probleem? We sturen het je graag toe met alle informatie die je nodig hebt. Je kunt deze mooie producten ook zelf bestellen onder vermelding van ons Young Living ID: #24202231

Zelfstandig natuurlijk herstellen van kleine ongemakken?

Maak vrijblijvend een afspraak om meer te leren over essentiële oliën