Praktijk Vitalis

Jolanda Tempelaar

Ik ben Jolanda Tempelaar, gediplomeerd klassiek homeopaath en eigenaresse van Praktijk Vitalis in Nieuw-Vennep, Noord-Holland. Al 15 jaar ontvang ik patiënten met uiteenlopende symptomen en ongemakken op zowel fysiek- als mentaal niveau in mijn praktijk. Ik kan mij intens verwonderen over de helende kracht van het juist gekozen homeopatische middel waardoor herstel van ziekte tot stand komt.

Mijn pad naar klassiek homeopaat

Ik raakte geïnteresseerd in klassieke homeopathie toen mijn jongste dochter op tweejarige leeftijd ernstig ziek werd. De reguliere medische zorg kon haar niet voldoende helpen en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij een klassiek homeopaat en tot mijn grote verwondering genas mijn dochtertje in korte tijd geheel van haar klachten.

Deze ervaring heeft een grote en dankbare  indruk op mij gemaakt. Het heeft mij doen besluiten me verder te verdiepen in deze geneeswijze en mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie te openen.

Homeopathie is een natuurlijke en duurzame behandelmethode welke zo ontzettend mooi aansluit op ons wezen. Ik zie het als een voorrecht dat ik dit werk al zo lang mag doen.”

Ik ben blij te mogen groeien in dit werk, zoveel mensen op weg te helpen naar een vitaal leven en ook nieuwe natuurlijke geneeswijzen te ontdekken.⠀

Essentiële oliën als waardevolle aanvulling op homeopathie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naast het behandelen van ziekten volgens de klassieke homeopathie, bied ik als aanvullende service mijn begeleiding aan om zelfstandig zorg te dragen voor dagelijkse ongemakken zoals stress, slapeloosheid, concentratie, pijntjes, somberheid en vitaliteit  met essentiële oliën.

Via een client kwam ik in aanraking met de oliën. Ik zag dat het haar goed deed zichzelf, haar kinderen en omgeving op een zelfstandige, eenvoudige en veilige manier te kunnen ondersteunen met essentiële oliën bij dagelijkse ongemakken.

Deze ervaring was voor mij de inspiratiebron om advies over de toepassing van essentiële oliën toe te voegen als extra dienstverlening aan mijn praktijk. Ik vind het fijn om ook anderen op weg te helpen met het zelfstandig zorgdragen voor terugkerende alledaagse ongemakken en zo te voorkomen dat deze uitgroeien tot grote gezondheidsproblemen.

Meer over Jolanda

Ik ben getrouwd met Frank en samen hebben wij vijf kinderen die inmiddels het ouderlijk huis verlaten hebben. Met onze kleine, trouwe viervoeter Teun ga ik bijna even dagelijks naar het bos of het strand om lekker uit te waaien. Wandelen in de natuur helpt mij om de indrukken van de dag los te laten, op te laden en helder en ontspannen met de dag door te gaan. De helende kracht van de natuur is iets waar ik echt van onder de indruk kan raken.

School voor Homeopathie

In 2005 voltooide Jolanda de zesjarige beroepsopleiding tot klassiek homeopaat aan de School voor Homeopathie in Amersfoort

Hahnemann Insituut

Na mijn zesjarige beroepsopleiding volgde ik enkele jaren de praktijkopleiding aan het Hahnemann Instituut in Den Haag

Cursussen & Bijscholing

Naast meer dan 15 jaar werkervaring, volgt Jolanda verschillende cursussen om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste geneeswijzen.

Hoe cliënten Praktijk Vitalis ervaren

Jolanda heeft altijd een goed en passend advies

Jolanda heeft mij op een professionele wijze geïnformeerd over de essentiële oliën van Young Living. Na een tweede bezoek bij Praktijk Vitalis heb ik de starterkit aangeschaft, hier ben ik heel bij mee!

Jolanda blijft mijn coach voor het gebruik en toepassing van de fijne oliën. Ik kan bij haar met al mijn vragen terecht, wat nog al eens gebeurd. Ik ben namelijk zelf gaan experimenteren met het mengen van de oliën. Als het niet lukt, bel ik Jolanda. Die heeft altijd een goed en passend advies!

Homeopathie was de oplossing voor mijn zoon met faalangst

Drie jaar geleden kwam ik in contact met Jolanda, omdat mijn zoon van 15 jaar veel last had van faalangst. Dit uitte zich met name als hij een toets had. Hij kon dan niet slapen, was overdreven veel aan het studeren, zat niet lekker in zijn vel en was vaak boos.

Jolanda stelde mijn zoon zo op zijn gemak dat hij zelf het hele verhaal durfde te vertellen. Ik hoorde hem dingen vertellen die hij mij nog nooit had verteld. Dat vond ik zo mooi!

Mijn zoon heeft trouw zijn homeopathisch geneesmiddel ingenomen, hield goed contact met Jolanda en boekte snel verbetering. Hij werd weer de vrolijke jongen die wij lang niet meer gezien hadden. Nog steeds is hij wel eens gespannen voor nieuwe dingen, maar nu kan hij het veel beter los laten waardoor hij veel beter in zijn vel zit.

Homeopathisch middel tegen hooikoorts

Mijn dochtertje van 6 jaar oud had gigantisch veel last van hooikoorts: haar ogen zwollen op en ze had erg veel jeuk aan haar ogen en gehemelte. Ook had ze een verstopte neus en ze was erg moe.

Via een telefonisch consult heeft Jolanda ons kunnen helpen aan een passend homeopathisch middel. Het middel dagelijks innemen heeft mijn dochter heel goed het voorjaar en de zomer doorgeholpen!

Ik slaap weer heerlijk door

Via een vriendin kwam ik bij Praktijk Vitalis terecht voor mijn slaapprobleem. Iedere nacht werd ik rond 3.00 wakker om vervolgens niet meer in slaap te kunnen vallen.

Jolanda luisterde heel goed en stelde de juiste vragen zodat ik mijn probleem goed onder woorden wist te brengen. Alleen dat gaf al een enorme opluchting! 

Met hulp van Jolanda kwam ik erachter dat ik op zulke momenten veel terug moest denken aan de tijd dat mijn man nog leefde. Ik dacht steeds terug aan de mooie momenten en voelde het gemis dan extra. Met het homeopathische middel wat ik iedere week innam ging het steeds beter. Nu slaap ik zelfs tot 07:00 uur door! Als ik soms toch wakker wordt ‘s nachts, kan ik gewoon rustig verder slapen.

Ik voel me nu veel vrolijker en ik kan met een lach terugkijken op de mooie herinneringen aan mijn man!

Ik kwam voor mijn migraine maar ook mijn darmen zijn nu rustig

Vorig jaar besloot ik dan toch écht goed voor mezelf te gaan zorgen. Ik kwam bij Praktijk Vitalis terecht en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik helemaal van mijn migraine af!

Iedere maand, een paar dagen voor mijn menstruatie kreeg ik migraine. Ik gebruikte medicijnen van de huisarts waardoor het wel minder werd maar ik voelde me toch helemaal uit balans. Ik was totaal niet mezelf, tot een paar dagen na menstruatie.

Door het homeopatisch middel wat ik kreeg van Jolanda, is het iedere maand een stuk beter gegaan en nu kan ik zeggen dat ik er echt geen last meer van heb. Ik kwam voor mijn migraine maar ook mijn darmen voelen nu veel beter en rustig aan.

Ik ben Jolanda heel erg dankbaar. Ik voelde me direct op mijn gemak bij haar, ze kan heel goed luisteren. Ik voelde me echt gezien!

Herstellen met de helende kracht van de natuur

Praktijk Vitalis staat voor je klaar om zowel chronische klachten als dagelijkse ongemakken op een natuurlijke manier te verhelpen.