Home » Blog » Klassieke homeopathie » Calcium carbonicum type zoekt bescherming in een wereld die ze als hard en vol gevaar beschouwen.

Calcium carbonicum type zoekt bescherming in een wereld die ze als hard en vol gevaar beschouwen.

door | 23 mrt, 2021 | Klassieke homeopathie

Een homeopatische middel wordt gekozen op een totaalbeeld aan klachten. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Alle informatie die jou maakt tot wie je bent is van belang. Zo ontvouwt zich tijdens “het gesprek” op consult een beeld van een homeopatische middel wat het meest passende middel voor jou is.

Nieuwsgierig naar de kenmerken van het homeopatische geneesmiddel Calcium carbonicum?

Misschien herken je jezelf of iemand uit je omgeving in deze beschrijving.

Het homeopatische middel Calcium carbonicum wordt bereid uit kalk van de oesterschelp. In veel opzichten is de Calcium carbonicum- type ook te vergelijken met de oesterschelp.

Oesters gebruiken hun schelp om hun zachte, tere lichaam te beschermen. zonder de schelp zouden ze zichzelf niet kunnen verdedigen tegen gevaar. Ze leven harmonieus in groepen en verlaten nooit hun huis (de oesterbanken). een Calcium carbonicum-type kun je vergelijken met een oester zonder schelp: week, vormeloos en onbeschermd.

Een Calcium carbonicum-type zoekt naar bescherming en veiligheid in een wereld die ze als hard en vol gevaar beschouwen. Ze vinden deze zekerheid in de vorm van een zeer nauwe band met hun familie, vrienden en hun vertrouwde omgeving. Binnen het gezin, de familie of het bedrijf zijn zij in veel gevallen de hoeksteen waarop gebouwd kan worden. Je kunt op hen vertrouwen, want als ze zich ergens voor inzetten, zullen ze hun taak zeker afmaken. Hier ligt echter ook hun kwetsbaarheid. Ze overbelasten zichzelf daardoor vaak en kunnen ziek worden als gevolg van voortdurend overwerkt zijn.

Vanwege hun milde en weerloze karakter lijden ze aan veel angsten; ze zijn bang in het donker en hebben angst om alleen te zijn. Ook veel angst voor ziektes. Een slechte atmosfeer verdragen ze slecht en nare dingen, zoals gruwelijkheden op het journaal, kunnen ze moeilijk uit hun hoofd zetten.

Een belangrijk kenmerk van Calcium carbonicum is dat zij heel sensitieve zijn voor wat anderen van hen vinden en zullen daar dan ook zo veel mogelijk rekening meehouden. Zonder reden hebben zij vaak het gevoel dat ze in de gaten worden gehouden door andere mensen.

Dit gevoel toont hun innerlijke zwakheid en komt voort uit het idee weerloos te worden blootgesteld aan een vreende omgeving. Het kan worden vergeleken met het weerloze gevoel van een oester zonder schelp in een oceaan vol gevaren.

Klachten die in het calcium carbonicum-beeld passen, zijn dan ook zwakte, van afweersysteem en psychische weerbaarheid. Ze missen veerkracht en uithoudingsvermogen. Deze tekortkomingen zijn vaak duidelijk bij kinderen te zien. Tot 80% van de kinderen kunnen Calcium Carbonicum nodig hebben tijdens de eerste jaren van hun leven. Ook zien we vaak vertraagde reacties in de ontwikkeling van hun motorische functies en mentale vermogens. Ze zijn laat met leren lopen en spreken. 

Het wonderlijke van dit homeopatische middel is dat het niet alleen eventuele lichamelijke klachten kan doen genezen, maar dat het ook het vertrouwen in de eigen capaciteit terug kan geven.

(niet bedoeld voor zelfmedicatie) 

Over mij

Jolanda Tempelaar is gediplomeerd klassiek homeopaat en al meer dan 15 jaar eigenaresse van Praktijk Vitalis. Ze kan zich intens verwonderen over de helende kracht van essentiële oliën en homeopatische geneesmiddelen waardoor herstel van ziekte tot stand komt.

Lees hier meer over mij

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1